ALPTREES – Strategija za upravljanje tujerodnih drevesnih vrst

28. septembra 2021
"
ALPTREES Strategija za trajnostno upravljanje tujerodnih drevesnih vrst v angleškem jeziku je dana v javno obravnavo in vas vabimo k ogledu dokumenta in podajanju vaših predlogov k Strategiji do 15. oktobra 2021.
"

Partnerji projekta ALPTREES smo pripravili osnutek ALPTREES Strategije za trajnostno upravljanje in odgovorno rabo tujerodnih drevesnih vrst v alpskem prostoru.

ALPTREES Strategija v angleškem jeziku je dana v javno obravnavo in vas vabimo k ogledu dokumenta in podajanju vaših predlogov k Strategiji do 15. oktobra 2021: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/0a22853c-d5eb-a652-555d-d15765866033

Cilj transnacionalne Strategije je doseči trajnostno upravljanje, ki vključuje tujerodne drevesne vrste, zmanjšati tveganja, povezana z invazijskim potencialom nekaterih tujerodnih drevesnih vrst, pomagati gozdovom in mestnim območjem pri prilagajanju podnebnim spremembam, ter izboljšati usklajevanje in izmenjavo najboljših praks med različnimi regijami alpskega prostora.

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.