Srečanja s krajani prestavljena in začetek zbiranja podatkov za letošnji popis

25. februarja 2021
"
Srečanja s krajani prestavljena in začetek zbiranja podatkov za letošnji popis
"

Omejitve in ukrepi za preprečevanje širjenja corona virusa so nam preprečili izvedbo dela terenskega popisa in skupnih srečanj z vsemi krajani na območju popisa hišnih imen v letu 2020, kjer Ragor pripravi tudi predavanje o pomenu in vlogi hišnih imen, sledi pa pregled zbranih imen na terenu in potrditev oz. dopolnitve s strani udeležencev srečanja. Srečanja so bila planirana že v novembru oz. decembru preteklega leta, vendar jih bomo lahko realizirali, ko se epidemija umiri, upajmo, da v aprilu oz. maju letošnjega leta.

Po potrditvi imen s strani domačinov imena strokovno pregleda tudi Institut za slovenski jezik, kar je osnova za izdelavo označevalnih tablic in predstavitvenih brošur.

Trenutno pa lahko zbiramo geodetske podatke za hiše letošnjega popisa (vasi Volaka, Čabrače, Suša, Jelovica v gorenjevaški občini, Knape, Ševlje, Pozirno, Bukovščica, Strmica v škofjeloški občini in Dolenja vas na območju občine Železniki) in izpisujemo aktualne lastnike hiš iz javno dostopne baze e-zemljiške knjige. Poskušali bomo izvesti tudi izpise starih imen iz zgodovinskih virov. Popis na terenu, med domačini, pa bomo izvedli, ko bo to v smislu novih okužb varno. Poskušali bomo izvesti tudi izpise starih imen iz zgodovinskih virov. Popis na terenu, med domačini, pa bomo izvedli, ko bo to v smislu novih okužb varno.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.