Delavnica Naš odnos do vode na OŠ Cvetka Golarja

11. oktobra 2023
"
Delavnica v okviru projekta Vodni viri Škofjeloškega
"

V sredo, 04. 10. 2023 smo v okviru izbirnega predmeta Kemija v življenju na OŠ Cvetka Golarja izvedli delavnico Naš odnos do vode.

Na delavnici so sodelovali učenci 9. razredov izbirnega predmeta, ki so etnologinji Vlasti Mlakar pokazali svoje splošno znanje o vodi ter njihovo razmišljanje o tem kaj voda pomeni danes ter kako z njo ravnamo.  Prebrali smo zgodbo o Dravi, Savi in Soči ter poskušali razložiti slovenske pregovore o vodi, ki so bili nekateri bolj in nekaterim manj poznani. Etnološki del delavnice smo zaključili z razmišljujočim pismom namenjenim vodi. Med njimi smo lahko prebrali tako zahvale za obstoj vode kot tudi vprašanja o njeni uničujoči moči. V drugem delu delavnice smo se spoznali z vsebino šolskega kovčka za osnovne analize vode. Vsak par učencev je naredil analizo posameznega reagenta na vzorcu iz Poljanske Sore. Na koncu so rezultati analiz pokazali, da noben izmed reagentov (amonijevi ioni, nitrati, nitriti, fosfati, pH in trdota vode) ni presegel mejnih vrednosti za tekoče vode v Sloveniji.

Avtor fotografij: RAS.

 

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.