Delavnica Naš odnos do vode na OŠ Ivana Tavačarja Gorenja vas

23. oktobra 2023
"
Delavnica v okviru projekta Vodni viri Škofjeloškega
"

V ponedeljek, 16. 10. 2023 smo zadnjo delavnico Naš odnos do vode izvedli pri pouku naravoslovja v 7. razredu OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas. Z učenci smo se spraševali kako so včasih naši predniki prišli do pitne vode ter za katere vse dejavnosti so jo uporabljali. Ugotovili smo, da je s tem povezano tudi ljudsko izročilo, ki se je ustno prenašalo iz roda v rod, danes pa nam o tem pričajo slovenski pregovori, reki, pravljice, pesmi idr. Vsak je napisal nekaj misli o vodi, lahko zahvalo, priporočilo, prošnjo, karkoli ga je težilo. Nekaj pisemc in razmišljanj učencev si lahko preberete tudi v spodnji galeriji.

Sledilo je delo po skupinah, kjer je vsaka skupina spoznala vsebino kovčka za analize vode. Prvič smo se spoznali z različnimi reagenti, kivetami, primerjalniki in drugimi pripomočki. Analizirali smo vzorec vode in izmerili vsebnost amonijevih ionov ter pH vode. Na koncu smo se pogovorili še o možnih onesnaževalcih vode, kako pomembne so analize vode ter kako lahko sami prispevamo k manjšemu onesnaževanju vodnih virov, da jih bomo lahko ohranjene in dobre kakovosti zapustili našim zanamcem.

Avtor fotografij: RAS

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.