DELAVNICA – OBNOVA LESENEGA POHIŠTVA in LESENIH PREDMETOV

Trajanje:
petek, 07. 10. 2022 in sobota, 08. 10. 2022

Prostor:
pri mojstru v delavnici v Škofji Loki (Partizanska cesta 1, 4220 Škofja Loka)

"
Imate doma kakšen manjši kos lesenega pohištva ali lesen predmet, ki za vas predstavlja pomemben del vašega doma in je pri vas doma mogoče že več generacij ter bi ga bilo potrebno obnoviti, popraviti in mu vrniti nazaj njegovo uporabnost ali mu vdihniti nov, svež videz?
"

Razvojni agenciji Sora d.o.o. vas skupaj z Matijem Hiršenfelderjem, mojstrom, restavratorjem in rokodelcem iz Škofje Loke, vabi na DELAVNICO »OBNOVA LESENEGA POHIŠTVA in drugih LESENIH PREDMETOV«, ki se bo izvedla v dveh srečanjih pri mojstru v delavnici v Škofji Loki (Partizanska cesta 1, 4220 Škofja Loka):

Na prvem srečanju nam bo mojster Matija Hiršenfelder predstavil osnove in tehnične postopke obnove lesenega pohištva in lesenih predmetov. Predstavil nam bo tudi opremo in orodje, ki je potrebno za obnovo. Tistim, ki boste s seboj prinesli manjši kos lesenega pohištva oz. leseni predmet, vam bo mojster podal praktične napotke in pričeli boste lahko z obnovo.

Na drugem srečanju bomo pod budnim očesom mojstra Matija Hiršenfelderja nadaljevali z obnovo lastnega manjšega kosa lesenega pohištva oz. predmeta v njegovi delavnici. Priporočljivo je, da imajo udeleženci delavnic osnove veščin rokovanja z ročnim rezilnim orodjem.

Število udeležencev je omejeno! Prijavite se preko: https://bit.ly/3BHnRNV

Udeležba na delavnici je na lastno odgovornost.

Delavnica je za udeležence brezplačna, saj je podprta s strani Občine Škofja Loka in Železniki, tako da vabljeni občani in občanke Občine Škofja Loka in Železniki.

 

Če že imate v mislih, kateri manjši kos lesenega pohištva ali predmeta boste obnavljali, nam lahko posredujete tudi slikovno gradivo.

 

Za več informacij nas lahko kontaktiratedarja.baric@ra-sora.si  oz. na tel. št. 04-50 60 224.

                                                                                           

Slika, vir: Razvojna agencija Sora, DUO Center Škofja Loka, Avtor: Katja Jemec

VABILO

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.