Dobre prakse zero waste dogodkov

18. aprila 2024

V torek, 9.4. smo v okviru projekta Čisto Škofjeloško izvedli predstavitev primerov dobrih praks izvedb zero waste dogodkov. V uvodnem delu je bil omenjeni projekt na kratko predstavljen, Komunala Škofja Loka je predstavila sistem izposoje pralnih kozarčkov, kateremu sledijo tudi na Zavodu Poljanska dolina, s svojimi predstavitvami uspešnih primerov zero waste dogodkov pa so navdušili organizatorji Teka štirih mostov v Škofji Loki, Čipkarskih dni v Železnikih, Mariborskega Zmešanega festivala in festivala Gore Rocka iz okolice Tolmina. V razpravi, ki je sledila, smo odgovorili na kar nekaj konkretnih vprašanj organizatorjev in izpostavili primere rešitev obvladovanja odpadkov na prireditvah.

Z informacijami glede uporabe oz. najema pralnih kozarčkov in ustreznega ločevanja odpadkov na prireditvah pa so vam na voljo na Komunali Škofja Loka.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in  prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora, LAS loškega pogorja.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.