E-kolesa sistema Gorenjska.Bike ponovno na voljo

03. aprila 2024
"
E-kolesa sistemov izposoje koles eKOLOka in KRsKolesom smo aktivno vrnili v obtok s kolesarjenjem do Kmetije Punčar.
"

E-kolesa mestnih sistemov izposoje smo, po prezimovanju na toplem, da ohranimo delovanje baterij, ponovno vrnili v obtok za uporabnike. Ob tej priložnosti so na Centru trajnostne mobilnosti Kranj organizirali kolesarski izlet iz Kranja in Škofje Loke do Kmetije Punčar, kar je simbolno združilo obe občini v skupnih trajnostnih prizadevanjih. Kranjčani so se zbrali pred CTM Kranj, kjer je Center za krepitev zdravja nudil storitev meritve krvnega tlaka, nato pa so nadaljevali pot proti destinaciji, ki je bila oddaljena približno devet kilometrov. Na isto ciljno točko smo prispeli tudi kolesarji iz Škofje Loke z županom Tinetom Radinjo na čelu, ki smo svojo pot pričeli pred Turistično informacijskim centrom Škofja Loka. Za vse udeležence je Janja na Kmetiji Punčar pripravila tudi pogostitev z lokalnimi dobrotami, pripravljenimi v skladu s postnim velikim petkom.Župan Škofje Loke, Tine Radinja, je ob začetku nove sezone dejal: “Simbolno odpiramo kolesarsko sezono z vrnitvijo flote električnih koles v naš sistem izposoje. Ta sistem je enak po celotni Gorenjski, tako da se lahko kadarkoli odpeljem v Kranj in se nato vrne v Škofjo Loko. To je rezultat dobrega sodelovanja in omogoča stalno širitev sistema. V Škofji Loki načrtujemo dodatne postaje in širšo ponudbo za naše občane. Želimo si, da bi kolesarjenje postalo običajen način premikanja po mestu, nadomestilo vožnje z avtomobilom, zlasti na kratke razdalje. Radi bi spodbudili izlete na bližnje turistične kmetije, ki imajo v Škofji Loki veliko ponuditi, in to lahko storimo s kolesom iz javnega sistema ali pa dopolnimo lastno kolo, ko nam jih zmanjka. Zahvaljujem se vsem, ki ste se udeležili tega simbolnega začetka sezone, in vam želim veliko prijetnih kolesarskih dni.”

"
V novi sezoni bo uporabnikom Gorenjska Bike na voljo 410 koles za izposojo, od tega bo 160 električnih in 250 mestnih kolesna 73 postajališčih v desetih občinah. V letošnjem letu se na novo priključujeta občini Domžale in Preddvor.
"

Klemen Malovrh, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj, je poudaril: “Veseli nas razvoj sistema KRsKOLESOM. Z enotnim sistemom Gorenjska Bike imamo že skoraj 400 koles in več kot 400 polnilnic, od tega polovico v Kranju, kjer je 30 postajališč in več kot 180 koles. Ponosni smo, da smo začeli ta sistem, ki se zdaj razširja v druge občine. Upamo, da bomo povezali celotno Gorenjsko in spremenili navade ljudi v korist trajnostne mobilnosti, tako da bodo raziskovali naše kraje s kolesi. Kranj in Škofja Loka sta čudoviti mesti, in upamo, da se bodo tudi obiskovalci premikali med njima s tem sistemom.”

Na dogodku smo udeležencem z letaki predstavili tudi projekt Trata 2.1, s katerim spodbujamo trajnostno mobilnost v Industrijski coni Trata.

Članek smo povzeli po članku Odprtje sezone Gorenjska.Bike povezala Kranj in Škofjo Loko, ki je objavljen spletni strani Gorenjska.Bike.

Veselimo se tako starih kot novih uporabnikov sistema izposoje eKOLOka in ostalih sistemov v mreži Gorenjska.Bike ter širše, saj tako širimo kulturo kolesarjenja, vplivamo na odločitve o izboljšanju kolesarske infrastrukture, skrbimo za svoje zdravje in bolj čisto okolje za vse.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.