Gostili smo partnerje projekta Rebound

13. decembra 2023

V ponedeljek, 10. 12. 2023, smo gostili zaključno srečanje partnerjev projekta Rebound, ki so si za študijski primer in zaključni sestanek izbrali območje LAS loškega pogorja.

Pred Domom čebelarjev v Brodeh jih je sprejela predstavnica LAS loškega pogorja Barbara Florjančič, ki je vključena v praktično usposabljanje zaposlenih na področju razvoja podeželja v omenjenem projektu. V nadaljevanju jim je turistična vodička in čebelarka Nataša Klemenčič Štrukelj predstavila čebelarstvo in njegov pomen v Sloveniji. Za pogostitev, kosilo in predstavitev lokalnih dobrot je poskrbela Petra Potočnik iz Kmetije Pr Šupc, ki je vključena tudi v blagovno znamko Babica in Dedek.

Sledilo je predavanje poveljnika civilne zaščite Škofja Loka, Nikolaja Kržišnika, o sistemu reševanja in zaščite v Sloveniji, naravnih nesrečah na Škofjeloškem s posebnim poudarkom na avgustovskih poplavah. Posledice poplav so si v Škofji Loki ogledali tudi na terenu.

Strokovnjaki s področja razvoja podeželja so si ogledali še Rokodelski center DUO Škofja Loka ter sodelovali na delavnici izdelave Loških kruhkov, ki jo je vodila Petra Plestenjak Podlogar. Dan so zaključili v gostilni Starman, kjer so poizkusili meni kulinaričnega festivala Okusi Škofjeloškega, ki se bo odvijal v januarju 2024.

Mednarodna ekipa strokovnjakov je gostiteljem postavila številna vprašanja z vidika prožnosti škofjeloškega podeželja. Še posebej jih je zanimala prožnost območja z vidika prilagoditve na različne gospodarske, okoljske in socialne izzive. S posebnim poudarkom na predstavitvi konkretnih primerov dobrih praks z območja (protipoplavna zaščita, kolektivna blagovna znamka Babica in Dedek, ohranjanje rokodelske dediščine).

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.