V zavetju sproščenega okolja v vasi Zminec vas pričakuje restavracija s kakovostno izbiro jedi in pijač. Pri ustvarjanju jedilnikov sledijo vodilu: lokalno, kakovostno in domače. Skrbno izbrane sestavine z ljubeznijo oblikujejo v sodobne jedi s pridihom lokalne tradicije. Prepričani so, da se v njihovi ponudbi najde nekaj za vsak okus, zato vabljeni, da spoznate njihovo kulinarično zgodbo.

Bakalca z idrijskimi žlikrofi je klasična slovenska oz. idrijska specialiteta, postrežena za prijateljsko druženje ali v toplem bifeju.
Kvadratke iz rezančnega testa nadenemo z mešanico krompirja, ocvirkove masti, čebule in začimb. Žlikrofe ponudimo v mesni omaki iz jagnjetine, korenja, čebule, belega vina in začimb.
Meso narežemo na drobne kocke. Začimbe in zelišča povežemo v vrečko iz gaze. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo.
Dodamo narezano meso, ki ga med občasnim mešanjem pražimo, da se obarva. Korenček očistimo in drobno naribamo v posodo. Dodamo vrečko z zelišči/začimbami, premešamo in zalijemo z vinom in mesno juho, da dobimo gostljato jed. Solimo in pokrito dušimo, da se meso zmehča. Vmes nekajkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo juhe.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.