Restavracija Na Vasi

V zavetju sproščenega okolja v vasi Zminec vas pričakuje restavracija s kakovostno izbiro jedi in pijač. Pri ustvarjanju jedilnikov sledijo vodilu: lokalno, kakovostno in domače. Skrbno izbrane sestavine z ljubeznijo oblikujejo v sodobne jedi s pridihom lokalne tradicije. Prepričani so, da se v njihovi ponudbi najde nekaj za vsak okus, zato vabljeni, da spoznate njihovo kulinarično zgodbo.

Odprto: Ponedeljek–sobota: 6.00–23.00, Nedelja in prazniki: 8.00–22.00
Kapacitete – notranje: 40
Kapacitete – zunanje: 24
Dostopno za invalide: DA
Otroški kotiček: NE
Psi dovoljeni: DA
Catering: NE
Prenočitvene zmogljivosti: DA (10)

Hišna jed

Bakalca z idrijskimi žlikrofi

Bakalca z idrijskimi žlikrofi je klasična slovenska oz. idrijska specialiteta, postrežena za prijateljsko druženje ali v toplem bifeju.

Recept hišne jediKvadratke iz rezančnega testa nadenemo z mešanico krompirja, ocvirkove masti, čebule in začimb. Žlikrofe ponudimo v mesni omaki iz jagnjetine, korenja, čebule, belega vina in začimb.
Meso narežemo na drobne kocke. Začimbe in zelišča povežemo v vrečko iz gaze. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo.

Dodamo narezano meso, ki ga med občasnim mešanjem pražimo, da se obarva. Korenček očistimo in drobno naribamo v posodo. Dodamo vrečko z zelišči/začimbami, premešamo in zalijemo z vinom in mesno juho, da dobimo gostljato jed. Solimo in pokrito dušimo, da se meso zmehča. Vmes nekajkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo juhe.

embedgooglemap.net

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.