Začetki gostilne Pr’ Starman segajo v leto 1995, ko so odprli vrata gostilne gostom, željnim okusne, domače hrane in gostoljubnosti. Kuhinjo zaznamuje priprava domačih slovenskih jedi s poseganjem po surovinah, ki so v domačem okolju in sezonskih dobrinah narave. Ker se zavedajo, da gostilne predstavljajo tudi kraje, v katerih živimo, želijo lokalno okolje ter okuse loškega podeželja približati tako domačemu gostu kot tudi lačnemu popotniku.
Naj vas zapelje okus dobre domače kuhinje. Krača se prileže ob vsaki večji zabavi, kot nedeljsko kosilo ali kar tako.
– svinjsko kračo s kostjo (1,5 kg)
– 0,5 žlice soli
– 1 dl olja
Marinada
– 2 ščepca popra
– 1 vejica rožmarina
– 1 žlica semen kumine
– 1 žlica mletih gorčičnih semen
– 1 dl olivnega olja
Rožmarin osmukamo in drobno sesekljamo. V posodi zmešamo olje, rožmarin, kumino, gorčična semena in poper. Kračo operemo in dobro osušimo. Na vrhu pri kosti zarežemo in natremo s soljo. Kračo nato položimo v pripravljeno marinado, ki jo z rokami vtremo v meso in postavimo v hladilnik čez noč.
Pečico segrejemo na 180°C. Kračo vzamemo iz posode, jo položimo na pekač in prelijemo z marinado. Pekač vstavimo v ogreto pečico, kjer jo pečemo 1,5 ure.
Med pečenjem kračo večkrat obrnemo in prelijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču. Nato pekač vzamemo iz pečice in zvišamo temperaturo na 200°C. Kračo premažemo z medom in jo ponovno vstavimo v pečico za 15 minut, da se skorjica hrustljavo zapeče. Hrano postrežemo z izbrano prilogo.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.