INOVATIVNOST, KREATIVNOST IN TRAJNOST TURIZMA NA ŠKOFJELOŠKEM: NOVI PROJEKTI KREATIVNEGA TURIZMA V ŽIVO

Svetovni dan turizma

Termin:
27. 09. 2022

Ura:
ob 16.30

Prostor:
Žiri, Vrt in galerija Kržišnik

"
INOVATIVNOST, KREATIVNOST IN TRAJNOST TURIZMA NA ŠKOFJELOŠKEM: NOVI PROJEKTI KREATIVNEGA TURIZMA V ŽIVO
"

Vabimo vas na dogodek v okviru projekta CCI4Tourism, ki ga Razvojna agencija Sora v mednarodnem partnerstvu izvaja z namenom razvoja in spodbujanja kulturno–kreativnega turizma na Škofjeloškem območju. Na dogodku predstavljamo nove, sveže projekte, ki povezujejo sektor turizma in kulturno-kreativnih industrij.

V okviru projekta je podporo v obliki mentorstev, svetovanj in delavnic za razvoj inovativnih idej in projektov dobilo kar nekaj organizacij in posameznih ustvarjalcev. Korak naprej pa smo naredili z javnim razpisom za sofinanciranje projektov, ki povezujejo sektorja KKI in turizma. Izjemne rezultate in zanimive projekte želimo predstaviti javnosti in pokazati, kaj vse je nastalo v preteklih mesecih.

Turistična ponudba na Škofjeloškem v veliki meri črpa iz ustvarjalnosti in kreativnosti, predstavljeni projekti pa vse to nadgrajujejo tudi z inovativnimi pristopi in digitalizacijo ponudbe.

Na dogodku se nam pridružujejo tudi projekti, ki so jih podprli na območju RRA Zeleni kras.

Dogodek se bo pričel pred Staro šolo oz. Muzejem Žiri, od koder nas bodo predstavniki Turističnega društva  Žiri in podjetja Dever pospremili na kratek sprehod po delu poti žirovske kulturne nepremične dediščine ter predstavili nov Interaktivni zemljevid Žirov. Pot bomo zaključili na Vrtu in galeriji Kržišnik, kjer nam bodo predstavili svoj vrt in projekt digitalizacije rastlin.

V čudovitem ambientu vrta bodo potekale tudi druge predstavitve projektov. Rozamunda in TD Škofja Loka bosta predstavila svoj projekt razvitih spominkov Loške hiše, KUD Kamot in TD Gorje razvito tematsko pot s slikanico Volčje potovanje od Vintgarja do Soteske, gostilna Pr’ Pepet in E-Art Institut svoj glasbeno-gastronomski abonma Loške glasbene vilice, Domačija Tešnak pa njihov otroški glasbeni tabor. Veseli smo tudi sodelujočih iz primorsko-notranjske regije – Janja Urbiha bo predstavila svoj turistični produkt Čajanka z grofico Greto, Sonja Prosen pa projekt butičnih nastanitev BelaKapa.

Po uradnem delu vas povabimo  na pogostitev in prijetno druženje.

Preživite svetovni dan turizma v družbi tistih, ki s svojim delom prispevajo k razvoju inovativnega, kreativnega in trajnostnega turizma na našem območju.

 

Vljudno vabljeni!

 

VABILO in PROGRAM

Facebook dogodek

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.