IZMENJAVA OZIMNICE ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Termin:
29. 09. 2022

Ura:
med 8. in 12. uro

Prostor:
Tržnica v Škofji Loki (stara vojašnica)

"
Vabljeni na izmenjavo ozimnice za manj zavržene hrane!
"

29. septembra je mednarodni dan ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani, zato ga bomo v sodelovanju z Ekologi brez meja, Občino Škofja Loka, Komunalo Škofja Loka in Lidlom Slovenija obeležili z izmenjavo ozimnice, ki bo potekala med 8. in 12. uro na tržnici v Škofji Loki (stara vojašnica).

Vabljeni, da na stojnico Hrana svoje mesto najde prinesete marmelade, kompote, vloženo sadje in zelenjavo, omake in kar je še drugih dobrot med vloženinami. Izmenjali si jih boste lahko z drugimi obiskovalci, ostali sodelujoči pa bomo poskrbeli za lepo obloženo stojnico. Namen izmenjave je, da se poslovimo od še uporabnih živil, ki smo jih morda dobili v dar, pa nam sploh ne teknejo in jih ne znamo uporabiti ali pa bi preprosto radi poskusili nekaj novega.

Mednarodni dan brez zavržene hrane pa bomo obeležili tudi s pogovori, nasveti in recepti iz Reciklirane kuharije, ki jih na pobudo Lidla Slovenija ustvarjajo šolarke in šolarji v projektu Hrana ni za tjavendan. Komunala Škofja Loka se nam bo pridružila z ozaveščanjem in aktivnostmi na temo odpadnega jedilnega olja, ob 10. uri pa se bodo na naših ‘štantih’ zbrali tudi občinski predstavniki.

Vabljeni, da se nam pridružite, v vašem krogu organizirate menjavo in se letos predvsem posvetite rokom uporabe, ki so pod sloganom “Poglej, povohaj, poskusi”, rdeča nit tokratnega dne v Sloveniji. Naj to še posebej velja pri ozimnici.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.