JR za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v turizmu in gostinstvu

19. marca 2024
"
JR za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v turizmu in gostinstvu
"

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je 8. 3. 2024 objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v turizmu in gostinstvu.

Z razpisom imajo ponudniki možnost sofinanciranja stroškov pridobitve enega od mednarodno uveljavljenih okoljskih ali trajnostnih znakov. Znaki, ki so predmet sofinanciranja, so naslednji: znak za okolje EU – EU ECOLABEL, Bio Hotels, Green Globe, Green Key, Travelife za nastanitve, Travelife za turistične agencije in organizatorje potovanj, Ecocamping, Authentic Luxury, Hostelling International Quality & Sustainability, B Corp in Good Travel Seal.

Z razpisom Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport spodbuja uvedbo okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve, gostinske ponudnike, turistične atrakcije in turistične agencije, gorske in kongresne centre, do najvišjega zneska 3.500,00 EUR na pridobljeni znak. Znesek zadošča za pokritje stroškov certificiranja kateregakoli izmed okoljskih/trajnostnih znakov.

Prijavitelj lahko v vlogi zaprosi za sofinanciranje uvedbe enega okoljskega/trajnostnega znaka za en nastanitveni objekt, gostinski obrat, turistično atrakcijo ali agencijo.

Podrobnejše informacije o javnem razpisu najdete v samem javnem razpisu: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-spodbujanje-uvajanja-okoljskih-in-trajnostnih-znakov-za-ponudnike-v-gostinstvu-in-turizmu/  

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.