Kruh, pivo in kolesa

31. maja 2023
"
Ali ste vedeli, da je bilo najstarejše leseno kolo kadarkoli odkrito, najdeno prav v Sloveniji? Očitno imamo kolesarjenje v krvi.
"

V soboto, 3. 6. 2023, bo staro mestno jedro Škofje Loke spet obarvala pisana druščina srednjeveških meščanov, rokodelcev in umetnikov, ki nam bodo pričarali starodaven sejemski utrip na Historialu Škofja Loka.

3. 6. pa je tudi svetovni dan kolesarjenja. Zato vas vabimo, da na dan, ko zgodovino prepletamo s sedanjostjo, pustite avto doma in na letošnji Historial pridete s kolesom, ter tako naredite nekaj za boljši jutri (in tudi svoje zdravje).

Vse, ki pridete na dogodek s kolesom, vabimo, da se sproti ustavite na parkirišču Štemarje, nasproti avtobusne postaje Škofja Loka. Pri izposojevalnici koles eKOLOka, med 10:00 in 14:00, izpolnite kupon za nagradno igro in sodelujte v žrebu za praktične kolesarske nagrade. Naš serviser koles bo v času, ko boste okušali srednjeveško kulinariko, pregledal vaše kolo in po potrebi naredil tudi manjši brezplačen servis*.

Če nimate svojega kolesa, si ga lahko izposodite iz sistema izposoje koles eEKOLOka, ki v okviru Gorenjska.Bike deluje v Škofji Loki. Nakup paketov je možen z mobilno aplikacijo mobiln.si za uporabnike sistema Android in uporabnike sistema iOS, na internetni strani www.gorenjska.bike in v Turistično-informacijski pisarni na Cankarjevem trgu.

Letošnja novost sistema je, da si lahko kolo po novem izposodite tudi samo za en dan – za ceno 1 €.

*Brezplačen servis koles bo na voljo med 10:00 in 14:00 uro, možnost manjšega popravila je odvisna od zasedenosti serviserja, zato dobrodošli čimprej.

 

Promocijo kolesarjenja ob svetovnem dnevu kolesarjenja izvajamo v sklopu dogodka Historial Škofja Loka, projekta Trata 2.1 in projekta Kolesarska povezava Škofja Loka–Virmaše.

S projektom Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1) spodbujamo zaposlene v industrijski coni Trata k spremembi potovalnih navad, povečujemo število prihodov na delo na trajnostni način in s tem prispevamo k ublažitvi podnebnih sprememb.

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1,1 mio evra. Več na www.eeagrants.si.

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORA, IPoP – Inštitut za politike prostora, CIPRA Slovenija, CIPRA International, Knauf Insulation d.o.o., LTH Castings d.o.o., SIBO G. d.o.o.

Projekt Kolesarska povezava Škofja Loka–Virmaše sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz strukturnega sklada. Naložbo delno financira Občina Škofja Loka.

 

FOTO: Arhiv društvo Rovtarji

Zapisala: Katarina Sladoljev

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.