Kulturne in kreativne industrije

Sektor kulturnih in kreativnih industrij (KKI) je eden najbolj rastočih sektorjev na svetu. Je pa tudi eden od pogosteje spregledanih in neizkoriščenih, ki hkrati nosi izjemen potencial za razvoj gospodarstva in skupnosti, predvsem zaradi svojih specifičnih pristopov pri delu. Termin KKI združuje širok nabor dejavnosti s področja kulture in ustvarjalnosti: arhitekturo, oblikovanje, oglaševanje, računalniško programiranje, glasbo, gledališče, literaturo in založništvo, vizualne umetnosti, muzejsko dejavnost, rokodelstvo, dejavnosti s področja kulturne dediščine…Podporna točka za ustvarjalce na področju KKI

Kulturne in kreativne industrije postajajo vedno bolj aktualne za bolj trajnosti in bolj odgovoren razvoj vseh segmentov družbe ter so pomemben člen pri soočanju z ekološkimi, demografskimi, tehnološkimi in drugimi razvojnimi izzivi sodobnega časa.

Tudi na Škofjeloškem se zavedamo tega pomena, zato smo v okviru pilotne akcije projekta InduCCI, katerega partner je RRA BSC Kranj, vzpostavili Podporno točko za ustvarjalce na področju KKI. Njen namen je predvsem podpora predstavnikom sektorja pri razvoju njihovih podjetniških veščin in povezovanje z drugimi sektorji.

V okviru podporne točke za ustvarjalce KKI smo predstavnikom kreativne skupnosti nudili individualna svetovanja in o njihovem delu posneli kratke predstavitvene videe.

Pokukajte v ustvarjalne prostore posameznih ustvarjalcev!V okviru Podporne točke potekajo  izobraževanja namenjena KKI sektorju v obliki delavnic in svetovanj.

Za vključitev na listo za obveščanje nam pišite na rokodelskicenter@visitkofjaloka.si

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.