Vaše mnenje šteje!

16. novembra 2023
"
Pomagajte nam izboljšati sistem za souporabo koles eKOLOka – vaše mnenje šteje!
"

Uporabniki sistema za souporabo koles eKOLOka se za uporabo odločajo iz različnih razlogov, od skrbi za osebno zdravje do okoljskih vidikov. Sistem deluje dobro leto, in zdaj je pravi trenutek, da preverimo, kako smo uporabniki in uporabnice zadovoljni, kaj deluje dobro in kaj bi bilo lahko še bolje.

Zato prosimo vse uporabnike/-ce sistema eKOLOka, da nam z odgovori v

anketi

poveste svoje mnenje glede sistema souporabe koles in tako sodelujete pri izboljšanju sistema za vse.

Anketa (KLIK) bo aktivna do torka, 21. 11. 2023.V Škofji Loki si lahko v sklopu sistema souporabe eKOLOka izposodimo 40 koles, 16 električnih in 24 navadnih. Zainteresirani si lahko zagotovimo različno trajajoče pakete uporabe za navadno ali električno kolo v sklopu gorenjska.bike. Ta sistem omogoča, da si lahko kolesa z istim uporabniškim računom izposodimo (ali vrnemo) tudi v Radovljici, v Tržiču, v Naklem, v Cerkljah, na Jesenicah in v Kranju. Če potrebujemo kolo samo za območje Škofje Loke pa lahko izberemo tudi enodnevi paket in cenejša paketa za navadna kolesa.

Sistem lahko uporabljamo z registracijo v TIC-u na Cankarjevem trgu v Škofji Loki ali preko aplikacije mobiln.si.

Če sistema souporabe eKOLOka še ne uporabljate, pa je tukaj nekaj razlogov, ki vas – upamo – prepričajo za prvo izposojo.Zdravje in kondicija: Kolesarjenje je odlična oblika vadbe, ki spodbuja zdravje srca in ožilja, krepi mišice in pomaga ohranjati zdravo težo. Uporaba sistema za souporabo koles zagotavlja enostaven in dostopen način za vključitev telesne dejavnosti v vsakodnevne rutine.

Stroškovno učinkovit prevoz: Kolesarjenje je na splošno stroškovno učinkovitejše od lastništva in vzdrževanja zasebnega vozila. S souporabo koles lahko posamezniki prihranijo denar za gorivo, parkirnine in stroške vzdrževanja, povezane z lastništvom avtomobila.

Vpliv na okolje: Kolesarjenje je zelen in trajnosten način prevoza, ki ne povzroča emisij. Z izbiro kolesarjenja namesto vožnje prispevate k zmanjšanju onesnaženosti zraka in zmanjšanju svojega ogljičnega odtisa ter pomagate v boju proti podnebnim spremembam.Prilagodljivost in udobje: Souporaba koles ponuja prilagodljivost in udobje, ki omogoča prevzem in oddajo koles na različnih lokacijah. Ta prilagodljivost je še posebej dragocena za kratka potovanja, opravke ali spontana potovanja.

Vključevanje v skupnost: Kolesarjenje lahko spodbudi občutek skupnosti in družbene interakcije. Uporaba sistemov za souporabo koles spodbuja ljudi, da so na prostem, kar jim omogoča, da se povežejo s svojo okolico in med seboj.

Izboljšano duševno počutje: Redna telesna dejavnost, kot je kolesarjenje, je povezana z izboljšanim duševnim počutjem. Kolesarjenje lahko zmanjša stres, izboljša razpoloženje in prispeva k občutku izpopolnjenosti in dobrem počutju.Prometni zastoji: Potovanja na kratke razdalje, ki so pogosto vzrok za zastoje, je mogoče učinkovito premagati s kolesi, kar zmanjša število avtomobilov na cesti in izboljša splošni pretok prometa. Z izbiro souporabe koles se lahko izognete prometnim zastojem in hitreje pridete na cilj.

Spodbujanje trajnostnega življenjskega sloga: Izbira souporabe koles je v skladu z zavezanostjo k trajnostnemu življenju. Posamezniki, ki uporabljajo souporabo koles, prispevajo k razvoju okolju prijaznih in trajnostnih prometnih sistemov ter spodbujajo bolj zdrav in trajnosten način življenja.

Spodbujanje turizma: Sistemi za souporabo koles lahko pritegnejo turiste in okrepijo lokalno gospodarstvo. Obiskovalci lahko raziskujejo mesto ali skupnost na trajnosten in lagoden način, s čimer prispevajo k pozitivni izkušnji, turisti na kolesu pa so tudi boljši potrošniki.

Manj težav pri parkiranju: Uporaba sistema za souporabo koles odpravi potrebo po parkirnih prostorih, uporabnikom in uporabnicam prihrani čas in frustracije, ki so pogosto povezane z iskanjem parkirišča. Souporaba koles lahko prispeva k zmanjšanju povpraševanja po parkirni infrastrukturi, kar pomeni, da več javnih površin ostane za igro in rekreacijo.

S kolesom se v Loki daleč pride.

Merjenje uporabniške izkušnje se izvaja v sklopu projekta Kolesarska povezava Škofja Loka – Virmaše, s katerim Občina Škofja Loka spodbuja razvoj kolesarjenja. Projekt delno sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj in delno Občina Škofja Loka.

 

 

Zapisala: Katarina Sladoljev

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.