Nova sezona eKOLOke – gremo na kolo!

20. aprila 2023
"
Nova sezona eKOLOke - gremo na kolo!
"

V Škofji Loki se začenja sezona eKOLOke, ki deluje v sistemu Gorenjska.bike. Sistem za izposojo koles deluje še v sedmih gorenjskih občinah, ki prav tako v teh dneh začenjajo z obratovalno sezono.

V Škofji Loki smo se še dodatno prilagodili uporabnikom, saj smo oblikovali tudi enodnevni paket za 1 €, za izposojo le navadnega kolesa pa imamo nižje cene kot drugje, in sicer 5 € za mesečni paket in 12,5 € za letni paket.



Enoten sistem omogoča izposojo koles v občinah Škofja Loka, Kranj, Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Naklo, Radovljica, Tržič in Bled, kjer je na skupno 59 postajališčih na voljo 351 koles.

Postaje v sistemu Gorenjska.bike. Vir: BSC Kranj



Občina Škofja Loka se je regijskemu sistemu izposoje koles Gorenjska.bike priključila leta 2022 s sistemom izposoje koles eKOLOka, kjer je na osmih lokacijah (v tem letu je predvidena izgradnja še enega postajališča pri parkirišču Lipica) na voljo 40 koles, 24 navadnih in 16 električnih. Slednja so, po zimskem počitku, za uporabo ponovno na voljo od meseca aprila.

Postajališča v sitemu eKOLOka, Vir: Občina Škofja Loka

Kolo si lahko izposodimo na naslednje načine:

Način izposoje koles v okviru sistema eKOLOka je natančno opisan na spletni povezavi Občine Škofja Loka. Razpoložljivost koles na posameznem postajališču si lahko ogledate v spletni aplikaciji Mobiln.si oziroma na spletni povezavi: https://www.gorenjska.bike/ – postajališča. Za dodatne informacije in pomoč, se lahko obrnete tudi na Turistično informacijski center Škofja Loka, na Cankarjevem trgu 17.

Razpoložljivost koles v sistemu eKOLOka. Vir: Gorenjska.bike

Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila,  v svojem sporočilu nagovarja vsakega izmed nas. To je lahko pravi trenutek, da vsak pri sebi razmisli, kako lahko sam prispeva k boljšemu stanju okolja, pa tudi lastnega zdravja. Naj bo prvi korak prav sprememba vsakodnevnih potovalnih navad s pričetkom uporabe koles iz mreže Gorenjska.bike. Se vidimo na kolesu!

Vir: BSC Kranj – RRA Gorenjske, Gorenjska.bike, Občina Škofja Loka

Projekt sodelovanja KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Gorenjska.bike, Občina Škofja Loka, Razvojna agencija Sora, Gorenjsko kolesarsko omrežje / The Carniola Cycling Network, Ministrstvo za infrastrukturo, DRSI, Regionalna razvojna agencija Gorenjske – BSC Kranj, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Mobiln.si, CLLD Slovenija

Občina Cerklje na Gorenjskem, Občina Jesenice, Mestna občina Kranj, Občina Naklo, Občina Radovljica, Občina Škofja Loka, Občina Tržič, Občina Bled, VisitŠkofjaLoka

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.