Posvet – Invazivne tujerodne vrste na Gorenjskem

Naslov: Posvet – Invazivne tujerodne vrste na Gorenjskem

Termin:
15. 11. 2022

Ura:
9. - 14. ure

Prostor:
Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj

"
POSVET – Invazivne tujerodne vrste na Gorenjskem bo v torek, 15.11.2022, od 09. do 14. ure, v Mestni knjižnici Kranj.
"

Razvojna agencija Sora, d.o.o. vas v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave, OE Kranj, vabi na POSVET – Invazivne tujerodne vrste na Gorenjskem, ki bo v torek, 15. 11. 2022, od 09. do 14. ure, v Mestni knjižnici Kranj (1. nadstropje, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj).

V okviru Posveta bosta predstavljena strokovni in zakonodajni vidik problematike invazivnih tujerodnih vrst (ITV)  v Sloveniji (problemi, akcijski načrt za obravnavanje poti vnosa, pravna podlaga) s strani Ministrstva za okolje in prostor in Zavoda RS za varstvo narave, OE Kranj. V nadaljevanju bomo predstavili primere dobrih praks obvladovanja invazivnih tujerodnih vrst. Sledil bo terenski ogled območja Kanjona reke Kokre v Kranju pod strokovnim vodstvom Zavoda RS za varstvo narave, OE Kranj.

Posvet je namenjen predstavnikom občin Gorenjske (županom, predstavnikom oddelkov za okolje in prostor, urejanja zelenih površin v občinah, itd.), izobraževalnih ustanov, komunalnih služb, razvojnih agencij, lokalnih akcijskih skupin, strokovnih inštitucij in društev, ki se srečujejo s problematiko invazivnih tujerodnih vrst.  

 

Prijave:

Posvet je za udeležence brezplačen. Število udeležencev je omejeno! Prijave so obvezne preko: https://bit.ly/3RmReuq ali tel. št.: 04-50 60 224 na Razvojni agenciji Sora.

 

VABILO

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.