V sredo, 8. 10. in v četrtek, 9. 10. vabimo v osnovni šoli v Gorenji vasi in Škofji Loki na predavanje o lokalni pridelavi in uporabi žit v vsakodnevni prehrani. Vsebinski poudarki bodo zajemali razpravo o pomenu lokalne pridelave, s poudarkom na žitih, predstavitev, kako lahko sezonska in lokalna ponudba prispeva k razvoju trajnostnega podjetništva na podeželju in povsem praktično, načine uporabe žit in žitnih izdelkov pri oblikovanju vsakodnevnih zdravih jedilnikov.
V okviru projekta, Žita na Loškem – njihova vrednost in uporaba vas s partnerji Razvojno agencijo Sora, Kmetijo Punčar in Zavodom Poljanska dolina vabimo na predavanje: LOKALNA PRIDELAVA IN UPORABA ŽIT V VSAKODNEVNI PREHRANI, ki bo v OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, Trata 40, 8. oktobra ob 18. uri in v OŠ Škofja Loka – Mesto, Šolska ulica 1, 9. oktobra ob 18. uri
Predavateljica: Marija Kočevar. Je ustanoviteljica ene prvih prodajaln zdrave hrane v Sloveniji JABLANA. Poznamo jo kot dolgoletno sodelavko projekta Za zdravje človeka in narave, soavtorico knjig: Ščepec rešitve, Ščepec vedenja in Ščepec ustvarjanja, njene članke smo brali v revijah Bodi eko, Zarja, Biobrazda. Še zdaj jo lahko večkrat slišimo na Radio Prvi v rubriki “Svetovalni servis”.
Na mladih svet ostaja, zato ustvarimo možnosti, da bodo radi ostali v domačem okolju, tu našli svoje zaposlitve in si ustvarili lepo življenje.
Največ bomo govorili o lokalni, sezonski hrani, ko to zagotovimo, se odpirajo nove možnosti za:
Prostor bo tudi za vaša vprašanja, lahko jih zastavite že pred predavanjem na mail marija.jablana@gmail.com, da bo odgovore na nekatera lahko vključila že v predavanje.
Prijazno vabljeni!
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.