Predstavljamo Priporočila za upravljanje mobilnosti v industrijskih conah

Termin:
19. 03. 2024

Ura:
ob 13. uri

Prostor:
velika sejna soba UE Škofja Loka (Poljanska c. 2, Škofja Loka)

Občina Škofja Loka je vodilni partner projekta Trata 2.1, s katerim spodbujamo trajnostno mobilnost zaposlenih v industrijski coni Trata in tako prispevamo k blažitvi podnebnih sprememb. V sklopu projekta je IPoP – Inštitut za politike prostora, skupaj z ostalimi partnerji projekta, pripravil Priporočila za upravljanje mobilnosti v industrijskih conah.

Tekom leta in pol trajanja projekta Trata 2.1 smo partnerji iz javnega sektorja, razvojnih agencij, gospodarstva in strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti preizkušali različne pristope upravljanja trajnostne mobilnosti v treh podjetjih partnerjih projekta (Knauf Insulation, LTH Castings ter SIBO G.). Osnova zanje so bili oblikovani mobilnostni načrti ter študijski obisk v Lihtenštajnu in v avstrijskem Predarlškem, kjer smo se marca 2023 partnerji projekta seznanili z dobrimi praksami, s področja načrtovanja trajnostne mobilnosti v podjetjih.

Te izkušnje želimo deliti tako s podjetji, ki se odločijo z upravljanjem mobilnosti spodbujati zdravo življenje zaposlenih in izboljšati njihovo produktivnost, kot tudi občinami in razvojnimi agencijami, ki lahko delujejo kot most med podjetji in prebivalstvom.

Smernic za reševanje izzivov trajnostne mobilnosti na ravni industrijskih con v Sloveniji do zdaj še ni bilo, zato je to edinstvena priložnost za pridobivanje novih spoznanj.

Vabljeni na predstavitev Priporočil za upravljanje mobilnosti v industrijskih conah v torek, 19. 3. 2024, ob 13.00 uri v veliki sejni sobi UE Škofja Loka (Poljanska c.2, Škofja Loka).

Več v Programu.

Svojo udeležbo potrdite preko spletnega obrazca: https://forms.gle/XBpk3TVqRUNS6pQZ9

Priporočamo, da na dogodek pridete na trajnosten način – peš, s kolesom, avtobusom, vlakom ali v sopotništvu.

 

FOTO: rawpixel.com on Freepik

_________________________________________________________________________________________________

S projektom Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1) spodbujamo zaposlene v industrijski coni Trata k spremembi potovalnih navad, povečujemo število prihodov na delo na trajnostni način in s tem prispevamo k ublažitvi podnebnih sprememb.

Če želite izvedeti več o spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne oblike mobilnosti, vas vabimo, da nam sledite na spletni strani in Instagram profilu projekta @trata2.1, vabljeni pa tudi, da se prijavite na novice o projektu.

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1,1 mio EUR. Več na www.norwaygrants.si.

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORAIPoP – Inštitut za politike prostora, CIPRA SlovenijaCIPRA InternationalKnauf Insulation d. o. o.LTH Castings d. o. o.SIBO G. d. o. o.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.