Predstavitev projekta Trata 2.1 vodstvu podjetij Knauf Insulation, SIBO G, in LTH Castings

09. novembra 2022
"
Na projektu Trata, industrijska cona za 21. stoletje smo zavihali rokave.
"

V ponedeljek, 7. 11. 2022 smo v demonstracijsko-izobraževalnem centru podjetja Knauf Insulation projekt predstavili vodstvu podjetij vključenih v projekt – Knauf Insulation, Sibo G in LTH Castings.

Navzoče je najprej nagovoril Tine Radinja – župan občine Škofja Loka, ki je poudaril pomembnost projekta za strategijo trajnostnega razvoja občine, ki želi spremeniti kako se premikamo po Škofji Loki. Zahvalil se je vsem partnerjem, da so pristopili k projektu in kot ključne navedel podjetja, ki lahko z vplivom na pozitivno spremembo mobilnostnih navad zaposlenih ključno prispevajo k izboljšanju prometa in s tem h kvaliteti bivanja v občini.

Katarina Sladoljev iz Razvojne agencije Sora je predstavila glavne cilje, izzive in kazalnike uspešnosti projekta Trata 2.1, ter direktne in dolgoročne pozitivne učinke samega projekta, Urban Jeriha iz podjetja IPOP pa je predstavil koncept mobilnostnih načrtov, ki jih bomo skozi projekt pripravili za sodelujoča podjetja in kakšne prednosti prinašajo.

Med udeleženci se je razvila zdrava razprava z veliko konstruktivnimi predlogi in idejami, kar kaže na visoko zanimanje sodelujočih podjetij za konkretne rešitve izzivov trajnostne mobilnosti v IC Trata.

Foto: Katja Prevodnik

Zapisala: Katarina Sladoljev

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka
Partnerji projekta: Razvojna agencija SORAIPoPCIPRA SlovenijaCIPRA InternationalKnauf Insulation d.o.o.LTH Castings d.o.o.SIBO G. d.o.o

Projekt Trata 2.1 financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.070.023,60 eur. Več na www.norwaygrants.si.
Namen projekta je povečati uporabo trajnostnih oblik mobilnosti v industrijski coni Trata in s tem prispevati k ublažitvi podnebnih sprememb.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.