Program Dneva slovenskih dobrot

Termin:
28. 05. 2023

Ura:
od 10. do 16. ure

Prostor:
Park Brdo pri Kranju

"
V nedeljo, 28. maja 2023, na Dnevu slovenskih dobrot tudi letos ponujamo pisan program dogajanja za vse generacije. Poleg tržnice z lokalnimi ponudniki iz cele Slovenije smo za vas pripravili delavnice in predavanja o zeliščarstvu, divjinkah ter živahne delavnice za otroke.
"

Ob 10. uri se lahko udeležite pogovora z zeliščarjema Branetom in Vlasto, ki vam bosta pomagala z nasveti o tem kako zelišča pomagajo ohranjati naše zdrave. Ob 11. uri se bomo pogovarjali o zeliščnih mazilih in kremah, prav tako pa vam bomo prikazali pripravo osnovnega zeliščnega mazila. V tretji delavnic pa boste spoznali zelišča, začimbe, zdravilne plevele, divje rastline in zeliščne pripravke za dobro počutje.

Katka Žbogar in Nina Možina sta za vas pripravili delavnico Spoznajmo Divjinke, kjer se bomo spoznali z nekaj najbolj pogostimi divjinkami, ki jih srečamo v naši okolici. Vklopili bomo večino naših čutil – vid, okus, voh in otip ter jih vkomponirali v jedi, ki nam bodo razveselile brbončice in razširile dojemanje narave okoli nas. Delavnica je namenjena vsem generacijam, obiskovalci se ji lahko priključijo kadarkoli in okušajo domače divje rastline.

Za konec pa nismo pozabili na naše najmlajše, saj bo tekom celotnega dogodka pester program namenjen tudi njim. Tri ptičice bodo med 10. in 16. uro pripravile kamišibaj predstavo, ki jo bo spremljala kuharska delavnica izdelovanja presnih kroglic s pomočjo vijačnega stiskalnika. Otroci bodo kamišibaj predstavo spremljali tudi z glasbeno podlago. Na delavnici bomo odprli temo zdrave prehrane in se naučili izdelati zdravo sladičko, ki bo tudi lepo izgledala.

Vabljeni, da se nam pridružite na Dnevu slovenskih dobrot v parku Brdo pri Kranju, se posladkate z lokalnimi dobrotami iz celotne Slovenije, podprete lokalne ponudnike ter se udeležite pestre ponudbe delavnic. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz iz Kranja.

Se vidimo!

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.