Projekt JeloviZA: Izobraževalna delavnica o gozdnem jerebu

14. novembra 2022
"
Bodimo spoštljivi obiskovalci v občutljivem življenjskem prostoru živali in rastlin.
"

Konec oktobra je lovska družina Selca, v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave v sklopu projekta JeloviZA izvedla izobraževalno delavnico o gozdnem jerebu.

Udeleženci, ki jih je bilo kar 20, so se najprej udeležili teoretičnega dela, drugi, praktični del, pa je vključeval ogled stanja življenjskega prostora gozdnega jereba na različnih delih jeloviške planote.  Glavni namen delavnice je opolnomočiti zainteresirane udeležence, med katerimi je bilo največ lovcev, biologov in gozdarjev, za sodelovanje pri rednem popisu gozdnega jereba tudi v prihodnosti. Oba dela izobraževanja je ob hkratni zanimivi izmenjavi izkušenj in mnenj vodil starešina LD Selca Andraž Valcl.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za udeležbo, za prijetno izmenjavo znanja in izkušenj.

Lovska družina je v sklopu projekta letošnjo jesen popisovala populacijo gozdnega jereba na območju Jelovice. Popis se zaključuje s tem mesecem in je prvi od skupno treh načrtovanih. Spomladi je v načrtu tudi popis divjega petelina in triprstega detla.

 

Bodimo spoštljivi obiskovalci v občutljivem življenjskem prostoru živali in rastlin.

 

Partnerji projekta: EEA and Norway Grants Slovenia, Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove SlovenijeCIPRA, CIPRA Slovenija, Razvojna agencija Sora, Občina Železniki.

Fotografije: Arhiv ZRSVN

 

Projekt JeloviZA sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.143.298,04 EUR.

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.