Rokodelski center DUO Škofja Loka

Zaljubljeni v ustvarjalnost! 

Rokodelski center DUO Škofja Loka od leta 2011 deluje pod okriljem Razvojne agencije Sora in združuje mojstre rokodelce in mojstrice rokodelke s Škofjeloškega in širše Gorenjske.Tradicija rokodelstva na Škofjeloškem

Tradicija rokodelstva na Škofjeloškem in širšem Gorenjskem je dolga in bogata … Rokodelstvo je bilo od nekdaj razvito tako na podeželju kot v mestih, kjer so večinoma živeli trgovci in obrtniki. Od srede 15. stoletja je škofjeloško območje na gospodarskem, kulturnem in socialnem področju življenja močno zaznamovalo cehovstvo. Rokodelstvo in obrt sta pripomogla, da je Škofja Loka že v srednjem veku postala upravno in obrtniško-trgovsko središče celotnega loškega ozemlja, hkrati pa eno najrazvitejših mest v slovenskem prostoru.Pišemo zgodbe in spodbujamo ustvarjalnost.

Najdete nas v starem mestnem jedru Škofje Loke, kjer si lahko ogledate rokodelske razstave, po principih pravične trgovine kupite rokodelske mojstrovine, ki so nosilke certifikata vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, ali pa se udeležite različnih rokodelskih delavnic in tečajev z našimi mojstri rokodelci in mojstricami rokodelkami. 

Oglejte si tudi naš spletni katalog.

 

 
 

Naša vrata so odprta:

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.