Spletno predavanje in ogled filma Ne meč’mo hrane stran!

Termin:
21. 10. 2020

Ura:
16.00

Prostor:
Spletni dogodek

Razvojna agencija Sora d.o.o. vas v sodelovanju z Društvom Ekologi brez meja in partnerji projekta Lesni Feniks, vabi na spletno predavanje “Ali se teme okolja tičejo vseh nas” in ogled filma Ne meč’mo hrane stran!
Dogodek bo v sredo, 21. oktobra, ob 16. uri prek spletnega orodja Zoom. Prijave zbiramo na povezavi: bit.ly/prijave-feniks. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka.
Na predavanju »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« Jaka Kranjca iz društva Ekologi brez meja, boste izvedeli, kateri so aktualni okoljski izzivi, ter se srečali s pojmi, kot so podnebne spremembe, krožno gospodarstvo in zero waste. Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje, kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?
Mlada ameriška dokumentarista sta se v filmu Ne meč’mo hrane stran (Just Eat It) lotila raziskovanja zavržkov hrane. Po tem ko sta na lastne oči videla ogromne količine zavržene hrane, sta se odločila za šestmesečni poskus – v tem času hrane ne bosta več kupovala, ampak bosta živela zgolj od tiste, ki jo nameravajo zavreči ali so jo že zavrgli. Odkrila sta neverjetne, na trenutke kar pretresljive stvari!
Dogodek je brezplačen. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme ali bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.
"
Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje, kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?
"

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.