Trajnostni turizem na Jelovici z interpretacijo dediščine

01. marca 2023
"
Vabljeni na delavnico interpretacija dediščine!
"

Kako na tako kulturno bogatem območju, kot je Jelovica, načrtovati trajnostni turizem? Naj vam prišepnemo: z interpretacijo dediščine! Vabljeni, da se 8. marca z njo spoznate na delavnici.

Interpretacija je posebna veja komunikacije. Izkazala se je za izjemno orodje za prenos lokalnih vrednot tako samim prebivalcem kot obiskovalcem. Z njeno uporabo lahko načrtujemo enkratna doživetja, ki temeljijo v izročilu in ga s tem krepijo. Zelo je učinkovita tudi za mehko usmerjanje z obiskom, saj z njo na zanimiv, privlačen a učinkovit način sporočamo lokalna »pravila vedenja«.

V okviru projekta JeloviZA vas vabimo na delavnico interpretacije dediščine. Izvedlo jo bo Zlata kanglica, Društvo za interpretacijo dediščine Slovenije. Delavnica bo potekala 8. marca 2023 v Gostišču Macesen v Sorici, s pričetkom ob 9. uri.

VSEBINA
Delavnica bo obsegala tako teoretični kot praktični del. Udeleženci bodo spoznali posamezne korake pri načrtovanju in izvajanju interpretacije, dobili vpogled v učinkovite načine nagovarjanja obiskovalcev za doseganje želenega vedenja, spoznali različna sredstva interpretacije, prepoznali vlogo interpretacije pri upravljanju z dediščino in tudi z umestitvijo interpretacije v načrte upravljanja.

PRIJAVE zbiramo do petka, 3. 3. 2023 na povezavi https://forms.gle/mGNbnVcmk7Vrj3gT7, prijave so obvezne.

VEČ INFORMACIJ vam z veseljem posredujemo na naslovu katarina.zakelj@cipra.org.

Veselimo se srečanja z vami!

VABILO

 

Projekt JeloviZA sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.143.298,04 EUR.

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.