Srečanja s krajani prestavljena in začetek zbiranja podatkov za letošnji popis

01. februarja 2021
"
Srečanja so bila planirana že v novembru oz. decembru, vendar jih bomo lahko realizirali, ko se epidemija umiri, upajmo, da v apilu oz. maju letošnjega leta.
"

Omejitve in ukrepi za preprečevanje širjenja corona virusa so nam preprečili izvedbo skupnih srečanj z vsemi krajani na območju popisa hišnih imen v letu 2020, kjer Ragor pripravi tudi predavanje o pomenu in vlogi hišnih imen, sledi pa pregled zbranih imen na terenu in potrditev oz. dopolnitve s strani udeležencev srečanja. Srečanja so bila planirana že v novembru oz. decembru, vendar jih bomo lahko realizirali, ko se epidemija umiri, upajmo, da v apilu oz. maju letošnjega leta.

Trenutno pa lahko zbiramo geodetske podatke za hiše letošnjega popisa (vasi Debeni, Volaka, Čabrače v gorenjevaški občini, Knape, Ševlje, Pozirno, Bukovščica, Strmica v škofjeloški občini in Dolenja vas na območju občine Železniki) in izpisujemo aktualne lastnike hiš iz javno dostopne baze e-zemljiške knjige. Poskušali bomo izvesti tudi izpise starih imen iz zgodovinskih virov. Popis na terenu, med domačini, pa bomo izvedli, ko bo to v smislu novih okužb varno.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.