Vabilo na tržnice v Žireh 2023

09. januarja 2023

Razvojna agencija Sora namerava tudi letos organizirati Tržnice kmetijskih pridelkov in izdelkov, ki že 24 – to leto zapored potekajo ob sobotnih dopoldnevih v občinskih središčih občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka in Žiri.

Na stojnicah se bodo predstavljali ponudniki visokokakovostnih izdelkov s podeželja, ki so vključeni v skupno blagovno znamko Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov, ponudniki izdelkov z znakom kakovosti ali oznako Slovenski med, ponudniki ekoloških pridelkov in izdelkov, izdelkov domače in umetnostne obrti ter gostje s kvalitetno ponudbo iz drugih območij. Dogajanje na tržnicah je občasno popestreno tudi s predstavitvami lokalnih društev, prikazi tradicionalnih znanj in rokodelskih spretnosti ter glasbo.

Namen prireditev je širša promocija visokokakovostne ponudbe kmetij na škofjeloškem območju, omogočiti obiskovalcem nakup pridelkov in izdelkov s podeželja, popestriti turistično ponudbo kraja ter hkrati nove ponudnike spodbuditi k registraciji dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in skupnemu trženju pod blagovno znamko Babica in Dedek.

V letu 2023 je predvidenih 24 terminov za izvedbo prireditev v Žireh (2× mesečno od januarja do decembra).

 

Vloga_obcina_Ziri_2023

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.