S projektom ˝Žita na Loškem – njihova vrednost in uporaba˝ želimo ozaveščati o uporabni in hranilni vrednosti mlevskih izdelkov (moke, kaše, zdrobi, kosmiči…), nenazadnje njihovih ugodnih učinkih na zdravje, preko predavanj za starše, delavnic za otroke in kulinaričnih delavnic za gospodinje in gostince povečati porabo mlevskih izdelkov pri pripravi uravnoteženih obrokov in s sodelovanjem na dogodkih povezati ponudnike teh izdelkov s potrošniki.
Z zbiranjem receptov jedi iz mlevskih izdelkov, anekdot in običajev v povezavi s pripravo določenih jedi, kar bo objavljeno tudi v knjigi receptov in na žitnih karticah, ohranjamo in nadgrajujemo kulinarično dediščino Škofjeloškega ter spodbujamo k bolj zdravemu načinu prehranjevanja z več mlevskimi izdelki, predvsem iz lokalnega okolja.
Vabimo vas, da nam zaupate svoje najljubše recepte, ki v seznam sestavin vključujejo moko in druge mlevske izdelke. Vprašalnik za zbiranje receptov je na voljo preko spodnje OR kode in spletne povezave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIBdlL8FmSVyNaHqpkKSPGroD_687JWEWJNG0GKNTyqD-boA/viewform
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.