ZW Škofjeloško – izmenjava ozimnice in osveščanje o zbiranju odpadnega jedilnega olja

29. septembra 2022
"
»Pot do družbe z manj odpadki na Škofjeloškem«
"

Danes, 29. 09. 2022, smo skupaj z Ekologi brez meja, Občino Škofja Loka in Komunalo Škofja organizirali Izmenjavo ozimnice in predstavitev teme zbiranja odpadnega jedilnega olja na Tržnici Škofja Loka (stara vojašnica) med 08. in 12. uro. Namreč 29. septembra je mednarodni dan ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani.

Obiskovalci Tržnice Škofja Loka so toplo pozdravili Zero Waste akcijo in se takoj odzvali z dobrotami, pripravljenimi doma in jih prinesli na izmenjavo k nam na stojnico. Na stojnici se je hitro našlo nekaj za vsakega obiskovalca: vložene kumarice, stročji fižol, kozarci domače marmelade – slivova, malinova, marelična – kozarci domačega kompota, ajvarja, tudi dobrote iz vrtov – bučke, krompir, jesenska buča; ob stojnici pa so obiskovalci lahko poskusili  tudi staro sorto jabolk »kosmač« in pa okusno domače grozdje.

S strani Komunale Škofja loka so predstavili, kako lahko pridobite posodico za zbiranje odpadnega jedilnega olja: v primeru, da se odločite za e-račun pri Komunali Škofja Loka, pridobite posodico za zbiranje odpadnega jedilnega olja brezplačno.

 

K pozitivnemu odzivu obiskovalcev Tržnice Škofja Loka na Zero Waste akcijo je v dobršni meri prispeval tudi glas Radia Sora o današnjem dogajanju na Tržnici Škofja Loka. Obiskali so nas tudi novinarji Svet Kanal A, RTV Slovenija in Gorenjskega Glasa.

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.