Danilo gostilna je zgodba z dolgoletno tradicijo, ki jo danes več kot uspešno nadaljujeta sestra in brat, Nina in Gašper Čarman, tretja generacija družine. Gostilno sta prevzela leta 2016 in jo prenovila v modernejšem slogu, a hkrati ohranila dušo stare. Novi Danilo ohranja tradicijo domače kuhinje, osnovane na lokalnih sestavinah, a hkrati obljublja ustvarjalnost in nove okuse.

Loška mešta je stara škofjeloška jed, narejena iz polente in krompirja. Pri Danilu so ji s črnimi istrskimi tartufi dodali pridih modernosti.
– 150 g koruznega zdroba
– 250 g olupljenega krompirja
– 30 g masla
– ščep soli
– 2 do sladke smetane
– 25 g ribanega trdega sira
– 10 g črnega istrskega tartufa
– 3 rumenjaki
Krompir skuhamo v 1 litru slane vode, ki smo ji dodali maslo. Dodamo koruzni zdrob, zmeljemo s paličnim mešalnikom, kuhamo še nekaj minut in ohladimo v poljubnem modelu.
Za omako zavremo smetano, ki smo ji dodali 1 dl vode, ščep soli, tartuf in sir. Ko zavre, dodamo rumenjake, odstavimo z ognja in dobro premešamo.
Ohlajeno mešto narežemo na rezine, te popečemo na vroči ponvi, jih prelijemo z omako, čez njo naribamo tartuf in postrežemo s koruznim čipsom.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.