Danilo gostilna & vinoteka

Danilo gostilna je zgodba z dolgoletno tradicijo, ki jo danes več kot uspešno nadaljujeta sestra in brat, Nina in Gašper Čarman, tretja generacija družine. Gostilno sta prevzela leta 2016 in jo prenovila v modernejšem slogu, a hkrati ohranila dušo stare. Novi Danilo ohranja tradicijo domače kuhinje, osnovane na lokalnih sestavinah, a hkrati obljublja ustvarjalnost in nove okuse.

Odprto: Sreda–sobota: 12:00–22:00, Ned: 12:00–16:00
Zaprto: Ponedeljek in torek
Kapacitete – notranje: 45
Kapacitete – zunanje: 50
Dostopno za invalide: DA
Otroški kotiček: NE
Psi dovoljeni: DA
Catering: DA
Prenočitvene zmogljivosti: NE

Hišna jed

Loška mešta s črnimi istrskimi tartufi

Loška mešta je stara škofjeloška jed, narejena iz polente in krompirja. Pri Danilu so ji s črnimi istrskimi tartufi dodali pridih modernosti.

Recept hišne jedi



Sestavine:

– 150 g koruznega zdroba
– 250 g olupljenega krompirja
– 30 g masla
– ščep soli

Za omako:

– 2 do sladke smetane
– 25 g ribanega trdega sira
– 10 g črnega istrskega tartufa
– 3 rumenjaki

Priprava

Krompir skuhamo v 1 litru slane vode, ki smo ji dodali maslo. Dodamo koruzni zdrob, zmeljemo s paličnim mešalnikom, kuhamo še nekaj minut in ohladimo v poljubnem modelu.

Za omako zavremo smetano, ki smo ji dodali 1 dl vode, ščep soli, tartuf in sir. Ko zavre, dodamo rumenjake, odstavimo z ognja in dobro premešamo.

Ohlajeno mešto narežemo na rezine, te popečemo na vroči ponvi, jih prelijemo z omako, čez njo naribamo tartuf in postrežemo s koruznim čipsom.

embedgooglemap.net

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.