Penzion in gostišče Lajnar

Gostišče Lajnar nudi čudovit gorski ambient s prostorno jedilnico in zimskim vrtom, kjer je prostora za pogostitev za približno 120 oseb. Okrepčate se lahko s tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi na malce drugačen način. Pester izbor dobrot vas ne bo pustil lačnih. Nudijo posebne menije za zaključene družbe in se prilagodijo morebitnim prehranskim omejitvam. Domače dobrote in gorsko vzdušje gostom pričarajo nepozabno izkušnjo.

Odprto: Vsak dan: 8:00–20:00
Kapacitete – notranje: 120
Kapacitete – zunanje: 200
Dostopno za invalide: DA
Otroški kotiček: DA
Psi dovoljeni: DA
Catering: DA
Prenočitvene zmogljivosti: Da (40)

Hišna jed

Borovničev štrudelj

Pocrkljajte se s toplo, v sladkor odeto in s kepico sladke smetane ali sladoleda dopolnjeno sladico.

Recept hišne jedi



Sestavine:

– Zavitek vlečenega testa (0,5 kg)
– 1 kg skute
– 0,2 kg kisle smetane
– 3 jajca
– 1,5 kg borovnic
– 0,3 kg sladkorja
– vanilij sladkor
– limonina lupina
– cimet
– maslo za mazanje testa in pekača

Priprava:

Skuto, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor, začimbe in jajca dobro zmešamo skupaj.
Vlečeno testo lahko pripravimo sami, bolj preprosto in hitreje pa je, če uporabimo že pripravljenega. List vlečenega testa razgrnemo, premažemo s stopljenim maslom in nanj položimo še drugi list testa. Čez celotno testo enakomerno namažemo skutin nadev in potresemo z borovnicami. Štrudelj zvijemo v štruco in položimo v namaščen pekač. Preden ga damo v pečico, ga dobro premažemo z raztopljenim maslom.
V vroči pečici, segreti na 175 stopinj, ga pečemo 50 minut.
Iz sestavin v receptu pripravimo tri »štruce« štrudla.

embedgooglemap.net

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.