PROJEKT: od 01. 01. 2020 do 31. 03. 2021

Okusi Škofjeloškega

S projektom želimo gostinske ponudnike in turistične kmetije povezati s ponudniki živil na Škofjeloškem, nadgraditi kulinarično ponudbo, s poudarkom na hišnih specialitetah in kulinarični tradiciji, ter organizirati promocijsko-kulinarični dogodek Okusi Škofjeloškega.

V okviru projekta nameravamo s povezovanjem gostinskih ponudnikov (gostiln in turističnih kmetij) prenoviti kulinarično ponudbo (znotraj ponudbe Okusov loškega podeželja) ter nadgraditi ponudbo z vključitvijo novih jedi ter hišnih specialitet, ki temeljijo na tradiciji in sodobni kulinariki. Prav tako bomo s postavitvijo smernic za izbor gostinskih ponudnikov dopolnili izbor lokalnih gostinskih ponudnikov, ki ponujajo izbrane kulinarične dobrote, ter v skladu s tem izvedli nabor novih gostinskih ponudnikov (npr. z vključitvijo zainteresiranih turističnih kmetij …). Nadaljevali bomo z aktivnostmi za lokalne pri-/predelovalce kakovostnih produktov ter z ozaveščanjem gostinskih ponudnikov in širše javnosti o pomenu uporabe lokalno pridelane hrane. Nadaljevali bomo tudi z vpenjanjem ponudbe loškega podeželja v kulinarično, gostinsko in turistično ponudbo škofjeloškega območja. Vsebina projekta, katerega rezultat bo nov turistični produkt – kulinarični festival, sledi vse večjemu zanimanju obiskovalcev škofjeloškega območja po tipični kulinarični ponudbi ter porastu kulinaričnega turizma.

Aktivnosti:

 • Animacija in motivacija ciljnih skupin (obstoječih in novih gostinskih ponudnikov ter obstoječih in novih pri-/predelovalcev lokalnih živil)
 • Postavitev koncepta in izvedba kulinaričnega festivala
 • Promocija lokalne kulinarične ponudbe
 • Vodenje in koordinacija operacije
 • Promocija operacije
"
Dvig kulinarične ponudbe in turistične prepoznavnosti Škofjeloškega.
"
Glavni namen/cilj operacije:

S povezovanjem ponudbe lokalnih pri-/predelovalcev kakovostnih podeželskih produktov, gostinskih ponudnikov in turističnih kmetij ter z nadgradnjo, razvojem in izborom atraktivnih lokalnih jedi postaviti kulinarični temelj trajnostne turistične ponudbe na škofjeloškem območju ter tako prispevati k ohranjanju kulinarične tradicije območja in k razvoju sodobnega kulinarično razgibanega in turistično prepoznavnega območja.

Finančna podpora operacije:

Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Vrednost celotnega projekta: 74.633,09 EUR

Finančna podpora operacije – sofinanciranje iz sredstev CLLD: 59.932,90 EUR

Rezultati operacije (2020–2023):
 • Gostilne (obstoječe in nove) ter turistične kmetije bodo v svojo kulinarično ponudbo vključevale jedi iz Okusov Škofjeloškega in s tem obogatile lastno ponudbo ter povečale turistično prepoznavnost lokalne kulinarike.
 • Povečanje uporabe kakovostnih lokalnih živil med gostinskimi ponudniki in turističnimi kmetijami.
 • S promocijo in trženjem ter izvedbo kulinaričnega dogodka bo že vzpostavljena nova kulinarična ponudba Okusov Škofjeloškega postala bolj prepoznavna ter v gostilnah in na turističnih kmetijah večkrat naročena s strani gostov.
 • Popestritev turistične ponudbe območja (priprava kulinaričnega turističnega produkta – kulinarični festival – Okusi Škofjeloškega).
 • Nadgradnja kulinarične ponudbe Okusov loškega podeželja z novimi jedmi in novimi sodelujočimi gostinskimi ponudniki.
Kontaktne osebe in delovni čas:
Sodelujoče organizacije/partnerji v projektu:
 • Razvojna agencija Sora d.o.o,
 • Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka,
 • KGZS, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj,
 • Društvo za razvoj podeželja Resje
Sofinanciranje:

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

Filmi:

Koristne povezave:

Gostinski ponudniki projekta Okusi Škofjeloškega

Lokalni dobavitelji 

 

Aktualno na projektu

Partnerji:

Deli projekt na socialna omrežja

Vsi projekti

Aktualne razvojne vsebine

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.