Kulinarični festival Okusi Škofjeloškega

6. – 31. januar 2023

Od petka, 6. januarja 2023,  dalje se bo kulinarični festival odvijal v vseh enajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Lokalne dobrote kuharskih mojstrov boste lahko okušali v Gostilni Danilo, Gostilni Inglič, Gostilni Lipan, Gostilni Pr’ Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Restavraciji Na Vasi, Taverni Petra, na Turistični kmetiji Jamnk in na Turistični kmetiji Pri Marku.

Kaj vas čaka na letošnjih Okusih Škofjeloškega?

  • Vrhunsko pripravljene jedi kuharskih mojstrov iz devetih izbranih gostiln in dveh turističnih kmetij
  • Najboljše sestavine lokalnih dobaviteljev
  • Enotna cena menijev (25 EUR)

Gostinski ponudniki

Okusov Škofjeloškega ne bi bilo brez škofjeloških gostincev in turističnih kmetij, ki sledijo danostim posameznih letnih časov in iz palete lokalnih živil po izbranih receptih skrbno pripravljajo kuharske mojstrovine in vam jih ponudijo na krožniku.Lokalni dobavitelji

Pestra ponudba lokalnih pridelkov in izdelkov je rezultat pridnega dela in ustvarjanja ljudi na podeželju. Povezovanje gostinskih ponudnikov in lokalnih ponudnikov pa prinašajo tudi korist za domače in tuje goste, ki na ta način lahko okušajo kulinarične dobrote škofjeloškega območja in tako še bolj začutijo kraje, kjer živimo in delamo.

"
S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem.
"

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.